21 augusti 2021
10:00

Malmbäcks IF

En bra halvlek räckte inte mot Malmbäck

Motståndare för dagen var Malmbäcks IF, ett lag som vi i våras spelade oavgjort mot i regnig bortamatch. Efter en fin inledning av höstsäsongen fanns goda förhoppningar om ett fint spel av de rödklädda Vistaspelarna.

1: halvlek
Första halvlek hade inte passerat en minut innan hemmalaget gjorde 1-0. Viggo avsutade ett mönsteranfall där Pelle och Wide väggspelat sig igenom motståndar försvaret och gett Viggo öppet läge. Repliken lät dock inte vänta på sig. Direkt efter avspark trampade en Malmbäck-spelare runt på vänsterkanten och pillade in bollen till 1-1. I fjärde minuten tappar hemmalaget bollen slarvigt på mitten vilket resulterar i ett friläge. Bortaanfallern gör inget misstag och 1-2 är ett faktum. Bara en minut senare utnyttjar hemmalaget ett snabbt inkast som ger Wide mycket yta och han placerar in kvitteringen lågt i målvaktens hörn. Endast en minut efter kvitteringen var det återigen dags för hemmalaget att ta ledningen när Pelle och Wide återigen spelar sig igenom och Wide trycker distinkt in ledningsmålet till 3-2. I halvlekens elfte minut får bortalaget till en kvittering efter en tilltrasslad situation framför Vidar i målet. Hemmalaget tar återigen kommandot när Wide vinner boll högt i planen, går förbi sin försvarare och dunkar in bollen till 4-3. 4 minuter senare är det återigen dags för de gulklädda att kvittera med en kopia av deras första mål. Samma spelare tar sig runt på knaten och rullar in bollen retfullt enkelt. I halvlekens sista minut tillkommer ytterligare två mål, dessvärre är det gästerna som gör båda. Första är ett långskott som studsar in bakom en skymd Vidar och det andra är en hörna som går direkt i mål. Underläge i paus med 4-6 efter en medioker halvlek av hemmalaget.

2:a halvlek
Inför andra halvlek pratade vi om vikten av att ligga nära sina motståndare, något vi inte gjorde ordentligt i första halvlek. Hemmalaget höjer sig rejält och det är egentligen spel mot ett mål. I sjunde minuten kommer också utdelningen när Tim skär igenom en passning till Wide som inte gör något misstag från nära håll, reducerat till 5-6. Halvleken ägs till stora delar av hemmalaget men det dröjer ända till nittonde minuten innan bollen hittar nätet igen. Återigen är det ett snabbt inkast till Wide som föranleder målet och Wide drar in bollen med en skruvad yttersida. 6-6 efter en halvlek som de rödklädda ägde från början till slut.

3:e halvlek
Hemmasupportrarna andades optimism inför sista akten av den här spänannde matchen. Tyvärr blev avlsutningen inte speciellt spännande. Hemmalaget verkar dränerade på energi efter uppryckningen i andra halvlek och bortalget tar återigen ledningen i åttonde minuten då man vinner bollen på offensiv planhalva och efter ett fint inspel kan avsluta högt i mål. I tolfte minuten tar Malmbäckspelarna ett snbabt inkast som leder till friläge, 6-8. I matchens näst sist aminuten kommer också 6-9 som kan tillskrivas slarv i hemmalaget, ett klassiskt skitmål.

Sammanfattning:
Hemmaspelarna gör två dåliga halvlekar där man framförallt slarvar i det defensiva arbetet, men man förlorar också mycket boll i fel situationer vilket leder till jobbiga omställningar. Alla omställningar och det böljande spelet tog tyvärr ut sin rätt i matchens sista halvlek. Det vi tar med oss är den andra halvleken då vi hade kontroll på händelserna totalt. Framförallt lyckas Vide Grundström plocka bort bortalagets fixstjärna, vilket han också tjänar extra beröm för. Wide får en stjärna för effektiviteten och är nästan hundraprocentig med sina fem mål. I övrigt kan spelarna betydligt mycket bättre.